10 interessante fakta om taranteller, du sandsynligvis ikke vidste

10 interessante fakta om taranteller, du sandsynligvis ikke vidste

Tips

Taranteller er en af de mest populære arter i verden. De har eksisteret i lang tid, og mange mennesker kan lide dem. Men ved du, hvordan de fik deres navn?

Ordet "tarantula" stammer fra tarantisme, som er en folkedans, som man mente at helbrede mennesker, der var blevet bidt af edderkoppen. Dansen blev første gang opført i Italien i det 16. århundrede, og den blev populær blandt folk, der led af hysteri.

Ved du, hvad der gør disse edderkopper så specielle? Nå, de er ikke bare behårede, men de kan også have hår på deres hugtænder! Og vi taler ikke om et par hår her og der. Disse edderkopper kan have op til seks tommer lange hår på deres hugtænder!

10 interessante fakta om taranteller, du sandsynligvis ikke vidste

Tarantellens mysterium

Taranteller er en gruppe af spindlere, der kan findes i Amerika, Afrika og Asien. De har otte ben og er normalt brune eller sorte med en behåret mave.

Taranteller er blandt de største edderkopper i verden. Den største tarantel findes i Sydamerika og vejer omkring 2 ounce. De lever i gennemsnit omkring seks til otte år.

Ordet "tarantula" kommer fra et latinsk ord, der betyder "at væve".

Fakta 1. Taranteller er ikke edderkopper

Taranteller er ikke edderkopper. Taranteller tilhører familien Theraphosidae, som er fra ordenen Mygalomorphae. Edderkopper tilhører ordenen Arachnida, som er fra klassen Arachnida.

Du kan læse meget mere om guide her >>

Taranteller har 8 ben og edderkopper har 8 ben. Taranteller har også 2 kropssegmenter og edderkopper har 3 kropssegmenter. Taranteller er ikke giftige, men edderkopper kan være giftige.

Fakta 2. Taranteller kommer i en række forskellige farver og størrelser

Taranteller kommer i en række forskellige farver og størrelser. Tarantellens størrelse bestemmes af længden af dens krop, som kan være op til 6 tommer (15 cm).

Tarantellens størrelse bestemmes af længden af dens krop, som kan være op til 6 tommer (15 cm). Taranteller er også kendt som arachnider, fordi de har otte ben. De kommer i en række forskellige farver og størrelser.

Fakta 3. Mandlige og kvindelige tarentulaer lever sammen i harmoni

Han-tarantellen er mindre end hunnen. Han hænger rundt på hendes net og venter på en mulighed for at parre sig med hende. Når hun er klar, vil hun give ham besked ved at vifte med forbenene til ham.

Den kvindelige tarantel vil lægge æg og derefter pakke dem ind i silke for at beskytte dem mod rovdyr. Han-tarantellerne vil vogte æggene og give hunnen tid til at gå på jagt efter mad, mens han bliver hjemme for at tage sig af babyerne.

Som konklusion lever de fleste af disse taranteller sammen i harmoni og er i stand til at sameksistere uden problemer.

Disse 10 fakta om Tarantula gør dem bare en lille smule mere interessante

Taranteller er en af de mest forskelligartede grupper af edderkopper i verden. Der er over 2500 arter af taranteller, og de kan findes på alle kontinenter undtagen Antarktis.

Konklusion: Disse 10 fakta om Tarantula gør dem bare en lille smule mere interessante.